Nieuws 14-10-2018

Diensten 14 oktober:

  • Belt-Schutsloot 09.30 uur – Voorganger: dhr. Janco Zijlstra – jeugddienst.
  • Wanneperveern11.00 uur – Voorganger: dhr. Durk de Boer – jeugddienst.

Diensten 21 oktober:

  • Belt-Schutsloot 09.30 uur – Voorganger: dhr. J.H.J. Lotterman, Utrecht.
  • Wanneperveen 11.00 uur – Voorganger: ds. K.A.E. de Waard, Lunteren.              Er is een extra collecte voor kerk en onderhoud in beide diensten.

 

Oppasdienst W’veen en BS                                                                                          Zie www.pknwanneperveenbeltschutsloot.nl, onder: rooster.

 

Rooster bloemendienst W’veen:

  • 14/10 – jeugddienstcommissie.
  • 21/10 – fam. J. Bosman en fam. H. Slot, Veneweg.

 

Bloemen:

  • De bloemen gingen in BS afgelopen zondag ter bemoediging naar Bert Stam.
  • In W’veen gingen er bloemen naar dhr. C. Vos en naar mw. Oosterhof. Zij vierde haar verjaardag.

 

Verantwoording:

  • De opbrengst van de zendingsbussen in Belt Schutsloot bedroeg in het 3e kwartaal 2018 € 305,97.
  • De collecte van zondag 7 oktober voor kerk en Israël bracht in W’veen € 78,10 euro.

 

Agendabericht:

Voor 14 november is een plaatselijke gemeenteavond gepland voor Belt-Schutsloot die momenteel wordt voorbereid. Noteer deze datum dus alvast in de agenda, en is er een onderwerp dat u op deze avond ter bespreking wilt voorleggen, meld dit dan alvast aan de scriba.

Wij zouden het fijn vinden als u, jong, oud en ouder, allemaal komt zodat het ook een echte gemeenteavond wordt.

 

Kledingactie Mensen in Nood:

De kledinginzameling voor  Mensen in Nood  wordt gehouden van 29 oktober tot en met 3 november. Noteert u de datum alvast, volgende week volgt meer informatie.

 

Belijdeniscatechisatie:
Op woensdag 17 oktober gaan we met belijdeniscatechisatie van start, om 20.00 in de kerk in Belt Schutsloot. Aanmelden is nog mogelijk.
Deze keer gaan we aan de slag met het formulier en de vragen die we in de kerk gebruiken bij het belijdenis doen.

 

www.scheppingscongres.com
Voor de vakantie heb ik aandacht gevraagd voor het Scheppingscongres dat gehouden werd in Zwolle. De lezingen van deze dag staan inmiddels op internet en op bovenstaand adres te vinden. Wie geïnteresseerd is wil ik vooral aanraden om de lezing van dr. M.J. Paul te beluisteren. Hij schreef het boek: Oorspronkelijk, dat ik eerder aanraadde. Dit is een dikke pil waar niet iedereen doorheen komt. Daarom heeft hij ook een dun boekje geschreven dat een samenvatting is van het dikke boek en geschikt voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. De titel van dit boek is: Waar komen wij vandaan? Dus zeker ook geschikt voor geïnteresseerde volwassenen die iets minder van lezen houden.
Wie de laatste lezing van het scheppingscongres (J.R.de Wit) aanklikt komt op de site van geloofstoerusting.nl. Hier is nog veel meer materiaal te vinden.

Nog een boekje dat ik graag aanbeveel is: Hoe zit het met de ouderdom van de aarde? Geschreven door Gert-Jan van Heugten. In de discussie rond schepping en evolutie is de factor ‘tijd’ van groot belang. Als het gaat over miljoenen en miljarden jaren dan duizelt het ons al snel. Dit boekje helpt om een beetje idee te krijgen waar die grote getallen wel of niet vandaan komen in de leeftijd berekening van de aarde.

Vanuit de Pastorie:
Het opstarten van het winterwerk is niet mijn favoriete bezigheid. Dan bedoel ik met name de planning. Iedereen proberen te bereiken, groepen vormen en een plek in de agenda zoeken. Ondanks alle multi media apparaatjes is het nog steeds en misschien wel steeds moeilijker om contact te leggen en afspraken te maken. Maar, als dat weer gelukt is dan weet ik weer waarom ik dit werk zo graag doe. Met mensen in gesprek gaan over geloof doet je eigen geloof ook goed. Ik merk dat ik anderen nodig heb, dat geloof geen privé zaak is tussen God en mij, maar dat het mij verbind met andere mensen. De zomer is wat dat betreft een schrale periode omdat veel kerkelijke activiteiten stil liggen en daardoor de contacten minder zijn en minder gevarieerd. Ik merk dat bij mijzelf en ook bij anderen. Dat geeft een dubbel gevoel. Enerzijds is het na de zomer moeilijk starten, anderzijds merk je daaraan hoe nodig je het hebt om weer met elkaar aan de slag te gaan. Daarom op deze plek een oproep aan iedereen die deze zomer wat afgegleden is, er niet veel mee heeft gedaan en  wat moeilijk in beweging komt. Neem het stuur weer in handen. Ga aan de slag om te groeien in je geloof, deel je geloof en je vragen met anderen dan zul je weer merken hoe waardevol dat is en hoe nodig je dat hebt. Dat is tot eer van God en het bouwt de gemeente op.
Ds. Menkveld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *