Nieuws 02-12-2018

Advent 2018.

Mensen kijken in het donker                                                                                          naar een wereld vol verdriet.                                                                                       Steek een kaars aan. Die vertelt je                                                                                van het Licht dat je straks ziet.                                                                                        Het wordt anders, het wordt lichter.                                                                               Het wordt licht voor jouw en mij.                                                                                     En voor iedereen op aarde.                                                                                           Het wordt Kerst. God is dichtbij.

 

Diensten 2 december – 1e Advent

  • Belt-Schutsloot 09.30 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld – Doopdienst.
  • Wanneperveen 11.00 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld.

In beide dorpen is de diaconiecollecte voor het binnenlands diaconaat en is er een extra collecte voor kerk en onderhoud.

 

Diensten 9 december – 2e Advent

  • Belt-Schutsloot 09.30 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld – Adventsdienst.
  • Wanneperveen 11.00 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld.

In beide dorpen is er een extra collecte voor het pastoraat.

 

Oppas W’veen en BS: Zie www.pknwanneperveenbeltschutsloot.nl, onder: rooster.

 

Rooster bloemendienst W’veen:

  • 02/12 – Fam. K. ter Horst en fam. R. Stoter.
  • 09/12 – Fam. J. Lubbinge en fam. C. Heidema.

 

Bloemen:

De bloemen van afgelopen zondag in BS gingen met hartelijke felicitaties naar Harm Jan Stam en Jorien Meppelink i.v.m. de geboorte van hun dochter.

 

Collectemunten:

Maandag 3 december is de laatste gelegenheid dit jaar om uw voorraad collectemunten aan te vullen. U kunt tussen 18.45 en 19.45 uur terecht bij Gerrit Knobbe.

 

Bediening Heilige Doop:

Zondag 2 december a.s. zal in Belt-Schutsloot de Heilige Doop bediend worden aan Aron, zoon van Richard en Marlon Jordens en broertje van Daan en aan Twan, zoon van Sander en Corine Klaver.

 

Welkomscommissie:

Gea Snel en Roswitha Stam hebben een aantal jaren namens de kerk bezoekjes gebracht aan nieuwe inwoners van Belt-Schutsloot. Zij brachten voor de nieuwe bewoners een bloemetje mee en vertelden wetenswaardigheden over De Belt en de kerk. Zij hebben onlangs de kerkenraad laten weten dat ze hiermee zijn gestopt. De kerkenraad is dus nu op zoek naar een paar dames en/of heren die dit bezoekwerk op zich willen nemen. Lijkt dit je wel leuk of wil je meer informatie stuur dan een mailtje naar scriba@pknwanneperveenbeltschutsloot.nl of bel 3867486.

 

Vanuit de Pastorie:
Vorige week noemden we de namen van hen die ons in het afgelopen jaar ontvallen zijn. Terwijl ik deze zin schrijf besef ik hoe vreemd de dood is aan het leven. Er is geen mooie manier om dit te zeggen. Welke woorden je ook kiest, het blijft een breuk. Een breuk die we niet willen. Een breuk die verdriet doet, gemis oproept. Zeker voor de naaste nabestaanden. Tegelijk beseffen we dat we die namen noemen in de kerk, voor het aangezicht van God. Wij noemen namen zodat we niet vergeten, maar Hij vergeet nooit. Wij noemen namen om zo iets van die persoon aanwezig te stellen. Voor Hem is dat niet nodig. Hij is eeuwig leven en wie bij Hem is deelt in dat eeuwige leven. Bij Hem heeft de dood geen breukkracht, daar is ze verdwenen. Daarom denken we bij het noemen van de namen niet alleen aan wie er was, maar juist aan wie er zal zijn. In onze welvarende wereld zijn mensen gemakkelijk zo sterk aan dit leven gehecht en op dit leven gericht dat het verlangen en verwachten van het eeuwige leven op de achtergrond verdwijnt of in twijfel getrokken wordt. Anderen zijn ons voorgegaan en wij zullen volgen. Hier hebben we geen blijvende stad. Met Abraham, Izaak en Jakob en vele anderen zien we uit naar de eeuwige stad met fundamenten, waarvan God de ontwerper en bouwmeester is. De toegang tot dit eeuwige koninkrijk is in handen van onze Heer en Heiland Jezus Christus.
Hartelijke groeten,
Ds. Menkveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *