Nieuws 10-03-2019

Diensten 10 maart 2019:

 • Belt-Schutsloot 11.00 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld.                                  In BS is de extra collecte voor de voorjaarszending.
 • Wanneperveen 09.30 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld.                                  In W’veen wordt de collecte voor de voorjaarszending huis aan huis gehouden.

 

Dienst 13 maart 2019 – Biddag voor gewas en arbeid

 • Dit is een gezamenlijke dienst voor de hele gemeente om 19.30 uur in Wanneperveen. Voorganger: ds. W.J. Menkveld.

 

Diensten 17 maart 2019:

 • Belt-Schutsloot 11.00 uur – Voorganger: ds. I. Postma, Genemuiden.
 • Wanneperveen 09.30 uur – Voorganger: dhr. D. de Boer, Hattum – Jeugddienst.

 

Oppas W’veen en BS: Zie www.pknwanneperveenbeltschutsloot.nl, onder: rooster.

 

Rooster bloemendienst W’veen

 • 10/03 – Fam. H. Slot, Veneweg, en mw. A. de Vries-Stoter.
 • 17/03 – Jeugddienstcommissie.

 

Bloemen:

 • De bloemen van zondag 3 maart gingen in BS met hartelijke felicitaties naar de heer J. Klaver, Meidoornlaan, en naar dhr. T. van der Sommen, Berkenlaan. Beide heren mochten vorige week hun verjaardag vieren.
 • In W’veen gingen de bloemen ter bemoediging naar mw. Ten Brink en mw. Holterman,

 

Verantwoording:

 • In de maand februari is door de bloemencommissie en jeugddienstcommissie      2 x € 10 ontvangen voor de bloemendienst.
 • De collecte voor de voedselbank bedroeg in BS €  205,90.
 • De extra collecte voor kerk en onderhoud bedroeg in BS €  79,45.

 

Doel collecte diaconie van de maand maart voor de voedselbank Steenwijkerland.

Nog steeds is het zo, dat er veel voedsel – dat eigenlijk nog van goede kwaliteit is – wordt weggegooid. Tegelijkertijd zijn er mensen die te weinig te besteden hebben voor hun dagelijkse maaltijden. Een aantal jaren geleden zijn de voedselbanken opgericht om hier iets mee te doen. Veel winkels en bedrijven uit de gemeente Steenwijkerland geven producten, die anders weggegooid zouden worden, aan de plaatselijke voedselbank. Uiteraard wordt wel voldaan aan de eisen van voedselveiligheid! Ook instellingen, scholen, kerken en TV-Oost houden acties om producten in te zamelen.   Al het werk voor de voedselbank wordt gedaan door vrijwilligers. Maar er is ook geld nodig. Bijvoorbeeld voor: de huur van het gebouw, gas en licht, koelkasten en vriezers, autokosten, kantoorartikelen enzovoorts. In de diaconie collectes van de maand maart wordt uw bijdrage gevraagd, om dit waardevolle werk voort te kunnen zetten.

 

Roosevelt-Vakantieweek.

De vakantieweek voor alleenstaanden met een lichamelijke beperking wordt gehouden van 31 augustus tot en met 7 september 2019 ( week 36). Het vakantiehuis staat op het schitterende landgoed Hydepark. De gasten kunnen genieten van de groene omgeving en rust. De wandelpaden zijn goed begaanbaar en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De kamers zijn toegankelijk voor een rolstoel, en beschikken over een wastafel. De meeste kamers zijn voorzien van hoog-laag bedden en op iedere vleugel zijn meerdere ruime badkamers met uitgebreide sanitaire voorzieningen. Het vakantiecentrum beschikt over alle benodigde aangepaste faciliteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. De vakantie week wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van heel veel vrijwilligers. In het Nieuwe Hydepark staat gastvrijheid en persoonlijke aandacht voorop. Er is ook altijd een predikant of geestelijk verzorger aanwezig. Heeft u na het lezen van dit stukje zin om een weekje mee te gaan, of weet u mensen waarvan u denkt dat zijn in aanmerking komen voor dat weekje, meldt u zich dan aan bij Grietje Wink 0522- 281509, Ineke Slot, tel: 0527-246459 of Hennie de Goede, tel: 038-3866763, zij helpen u dan verder met de aanmelding, wat de kosten zijn enz. Ook niet kerkelijke mensen, of van een andere kerk, zijn vanzelfsprekend van harte welkom. De aanmeldingsformulieren moeten voor 24 mei binnen zijn.

 

Kerkenraadsverkiezingen W’veen:

Mevrouw Stummel heeft haar verkiezing tot diaken niet aanvaard.

Voor de vacature diaken wordt u daarom weer gevraagd namen in te dienen van doop- of belijdende leden die naar uw mening voor verkiezing in aanmerking komen. Aanbevelingen kunt u inleveren tot en met dinsdag 12 maart.

 

Vanuit de Pastorie:
Deze week vonden wij een doos met appels bij onze woning. Van een onbekende gever, al hebben we wel een vermoeden. We spreken wel over een appeltje voor de dorst. Dat wil zoveel zeggen als dat je iets bewaard voor een onverwacht moment dat je het nodig hebt. Als het om eten en drinken gaat zijn wij dat nauwelijks meer gewend. De aanvoer van eten en drinken is in ons land zo stabiel dat vrijwel elke dag te koop is wat we nodig hebben. Zelf een voorraad aanleggen, wat vroeger veel mensen deden, is niet meer nodig. Toch is dat niet altijd verstandig. Prediker zegt: Denk aan je Schepper in je jonge jaren voordat de kwade dagen komen en je er niet meer aan toe komt. Met andere woorden, zorg ook in je geloof voor een appeltje voor de dorst. Hoe eerder je daarmee begint des te beter het is. Dan wordt je niet overvallen door een situatie of een gebeurtenis die je geloof onderuit dreigt te halen. Een voorraadje geloof aanleggen, kan dat? Ja dan kan. Denken aan je Schepper dat is je dagelijks leven in verbinding brengen met God. Momenten vastleggen in je geheugen waarin je duidelijk merkte dat God er was. Dat Hij een gebed verhoorde, dat Hij een aanwijzing gaf, dat Hij iets van zijn macht liet zien. Het is niet voor niets dat Prediker zegt dat je dat in je jeugd moet doen. Zijn juist kinderen vaak niet ontvankelijker voor een ervaring met God dan volwassenen die alles meteen gaan relativeren of beredeneren en dan zomaar gaan twijfelen of het echt was. Duik nog eens in uw herinnering. Wie weet hoeveel appeltjes voor de dorst daar nog liggen te wachten.
Hartelijke groeten,
Ds. Menkveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *