Nieuws 15/22-09-2019

Diensten 15 september:

 • Belt-Schutsloot 09.30 uur – Voorganger: ds. D. Wolters, Vollenhove – Viering Heilig Avondmaal.
 • Belt-Schutsloot 19.00 uur – Sing In.
 • Wanneperveen 09.30 uur – Voorganger: ds. T. Veenstra, Kampen – Viering Heilig Avondmaal.                                                                                                 De avondmaalcollecte is in beide diensten voor Save the Children.

 

Diensten 22 september:

 • Belt-Schutsloot 09.30 uur – Voorganger: ds. H.J.H. Pap, St. Jansklooster.
 • Wanneperveen 09.30 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld – Startdienst.In W’veen is een extra collecte voor de onkosten van de startdienst.

 

Diensten 29 september:

 • Belt-Schutsloot 09.30 uur – Voorganger: ds. J.A. Dekker, Lemele.
 • Wanneperveen 09.30 uur – Voorganger: dhr. J. Smit, Belt-Schutsloot.

 

Doelcollecte diaconie maand september:

Genieten op het water voor iedereen met een beperking én het hele gezin!

De Groene Wens Boot is een fluisterboot én speciaal gebouwd voor mensen met een fysieke beperking, die samen met hun vrienden of familie willen genieten van de natuur in Nationaal Park de Weerribben-Wieden. De Groene Wens Boot heeft een goede verwarming en vaart – behoudens extreme weersomstandigheden – elk jaar van 15 maart tot 15 november. De Groene Wens Boot ligt bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Ossenzijl en is te reserveren tussen 15 maart en 15 november. De boot wordt bestuurd door ervaren (vrijwillige)schippers. Een heerlijke dag varen op een comfortabele en volledig aangepaste boot, door de unieke natuur van de Weerribben-Wieden, samen met je dierbaren. Dat is varen met de Groene Wens Boot.

Namens de diaconie van harte bij u aanbevolen!

 

Oppas W’veen en BS: Zie www.pknwanneperveenbeltschutsloot.nl, onder: rooster.

 

Rooster bloemendienst W’veen:

 • 15/09 – bloemendienst commissie
 • 22/09 – jeugddienstcommissie
 • 29/09 – fam. H. Veninga en fam. J. Zomer.

 

Bloemen:

 • De bloemen uit de dienst van 1 september jl. in BS gingen met hartelijke felicitaties naar ds. Menkveld voor zijn 50ste verjaardag.
 • In Wanneperveen gingen de bloemen naar de heer Compagner, Oldehof 9, hij heeft in het ziekenhuis gelegen.
 • En naar de fam. B. Stummel, weth. Vosstraat 20, i.v.m. de geboorte van hun zoon Matheo.
 • De bloemen uit de dienst van 8 september gingen in Belt-Schutsloot met hartelijke felicitaties naar de heer J. Stam. Hij vierde zijn 82ste verjaardag.

 

Overleden:

Op 7 september jl. overleed in de leeftijd van 96 jaar mw. G. van de Belt-Klaver, De Steenakkers 44. De rouwdienst vindt plaats op vrijdag 13 september om half 2 in de kerk te Belt-Schutsloot. Wij wensen haar familie en allen die haar zullen missen veel sterkte en de troost van onze hemelse Vader.

 

Verantwoording:

 • De diaconie collecte voor Missionair werk van zondag 1 september in W’veen heeft € 59,90 opgebracht.
 • De extra collecte voor kerk en onderhoud van 8 september in BS heeft € 137,95 opgebracht.
 • De collecte in de tentdienst in Wanneperveen van zondag 8 september voor het evangelisatiewerk bracht € 204,45 op en de collecte bij de uitgang voor de onkosten van de dienst € 282,85.

 

Bij de club van 50!
28 Augustus mocht ik mijn 50e verjaardag vieren. Daar kijk ik met veel plezier op terug. Het koffiedrinken na de diensten en alle felicitaties, kaarten en mails die ik daarom heen kreeg. Heel hartelijk dank. Dit was voor mij een onvergetelijke verjaardag.

Vanuit de Pastorie:
Op mijn verjaardag kreeg ik behalve een prachtige grote groene kruiwagen en diverse andere mooie dingen ook een boek. Boeken nemen in mijn leven een bijzondere plek in en sommige boeken een heel bijzondere plek. Het boek dat ik kreeg en hier graag onder uw aandacht wil brengen draagt als titel; Just as I am. Deze titel is ontleend aan het prachtige lied (in vertaling); Zoals ik ben, – geen andere grond, heb ik, dan ’t woord van uw verbond. U vindt het in de Evangelische Liedbundel als nummer 211. Het boek is de autobiografie van Billy Graham. De vorig jaar op 99 jarige leeftijd overleden evangelist die in zijn actieve loopbaan miljoenen mensen wereldwijd met het evangelie heeft bereikt. Ik ben nog maar net begonnen met lezen en ben nu heel enthousiast over het boek. Billy beschrijft zijn jeugd als gelovig opgevoede boerenzoon van arme ouders. Zijn bekering, zijn zoektocht naar een doel in zijn leven, zijn studietijd, gezinsleven en natuurlijk veel over zijn leven als evangelist. Het is echt een heel mooi boek. Zeker voor mensen die willen groeien in hun geloof. De verhalen van Billy zitten vol geestelijke lessen. Het boek is toegankelijk geschreven en gemakkelijk te lezen. Als je begonnen bent kun je haast niet meer stoppen. Het leest als een roman. Een mooi boek voor de winteravonden of voor mee op vakantie. Het is nieuw te koop voor 19 euro, maar wie even zoekt vind het 2e hands voor minder. De Engelse titel maakt zoeken lastig omdat, als je op internet zoekt, de Engelse versie op je scherm komt. Voor wie het in het engels wil lezen is dat natuurlijk geen probleem. Voor de anderen hier het ISBN nummer van de Nederlandse editie: 90-6318-109-4. Neem en lees!
Hartelijke groeten,
Ds. Menkveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *