Nieuws 06-10-2019

Diensten 6 oktober:

  • Belt-Schutsloot 09.30 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld
  • Wanneperveen 11.00 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld                                De diaconiecollecte is in beide diensten voor Kerk en Israël en er is in beide diensten een extra collecte voor kerk en onderhoud.

 

Diensten 13 oktober:

  • Belt-Schutsloot 09.30 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld – Jeugddienst
  • Wanneperveen 11.00 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld – Jeugddienst

 

Oppas W’veen en BS: Zie www.pknwanneperveenbeltschutsloot.nl, onder: rooster.

 

Rooster bloemendienst W’veen:

  • 06/10 – fam. W. van Duuren en fam. C. Vos.
  • 13/10 – jeugddienstcommissie

 

Bloemen:

De bloemen uit de dienst van 22 september te Wanneperveen gingen naar mw. Wildeboer, Van Raalteweg, en naar de heer Oosterhof, Van Blankenweg. Beiden hebben in het ziekenhuis gelegen.

De bloemen van 29 september gingen in BS met hartelijke groeten naar de fam. Weijs aan de Noorderweg. In Wanneperveen gingen de bloemen naar Ronald en Jenny Mijnheer, zij gaan verhuizen en naar mw. J.  Lok, van Raalteweg, zij is al lange tijd niet in orde.

 

Verantwoording:

De doelcollecte van de maand juli voor de cliniclowns heeft totaal € 1.149,32 opgebracht. Dit is door de diaconie aangevuld tot € 1.250. De avondmaalscollecte van 15 september voor Save the Children heeft in BS € 316 opgebracht. De diaconiecollecte te  Wanneperveen van zondag 22 september bracht € 77,05 op. De doelcollecte van de maand september voor “De groene wensboot” heeft in Belt-Schutsloot € 541,77 opgebracht.

Collectemunten:Maandag 7 oktober kan de voorraad weer aangevuld worden. Gerrit Knobbe zit tussen 18.45 en 19.45 uur voor u klaar.

 

Belijdeniscatechisatie:
14 april jl. deden 9 jonge mensen belijdenis van hun geloof en werden daarmee lidmaat van onze kerk. Dat was een mooie hoopvolle gebeurtenis. Voor degenen die hun ja-woord gaven maar ook voor de gemeente en de familie die erbij was. Onze gemeente telt ongeveer 185 doopleden die 20 jaar of ouder zijn. Veel van deze 185 mensen zullen in het verleden wel eens bezig zijn geweest met de vraag om ook belijdenis te doen. Om één of andere reden is het er niet van gekomen. Misschien kwam die vraag op 14 april weer even boven. Ik wil het liefst al deze mensen maar toch zeker degenen die deze vraag nog mee dragen uitdagen om er wat mee te gaan doen. Om op zoek te gaan naar een antwoord. Waarom wel of geen belijdenis doen? Neem er de komende winter de tijd voor om die vraag te beantwoorden. Kinderen laten dopen is gelukkig voor veel ouders nog vanzelfsprekend. De kinderdoop vraagt om een vervolg. Het persoonlijk ja-woord van de dopeling. God beloofd vooraf. Dat laat de doop zien. Hij wacht op een reactie, een antwoord, dat mag door middel van persoonlijke geloofsbelijdenis gegeven worden. Wie hier mee aan de slag wil mag dat aan mij doorgeven. Ik hoop dat er ook deze winter een groep hiermee aan de slag wil gaan. Wie twijfelt nodig ik uit om één van de nieuwe lidmaten van dit jaar te vragen of het de moeite waard is. Zij zullen, ieder op zijn of haar eigen manier, zeggen; zo’n jaar, zo’n dienst, dat laat je niet koud! Vraag het maar na! Wie mee wil doen, hier over nadenkt of vragen heeft, neem contact op jmenkveld@solcon.nl

Vanuit de Pastorie:
Komende tijd gaat het winterwerk weer volop draaien. In het begin is het soms nog even zoeken naar de goede groep op de goede tijd. Plannen en organiseren is niet mijn sterkste kant. Daarom wil ik iedereen graag aanmoedigen om zelf op te letten en aan de bel te trekken als nodig is. Maar vooral, zoek een groep, plaats en tijd om bezig te zijn met je geloof. Er is plek genoeg bij de catechisatie en Groeigroepen om aan te sluiten. Of begin zelf een nieuwe groep rond een onderwerp dat je aanspreekt. Wat we aandacht geven groeit. Dat geldt zeker ook voor ons geloof. Geef tijd aan God om je persoonlijk op Hem te richten en van Hem te ontvangen en doe dat ook samen met anderen. God is het meer dan wie ook waard om onze tijd en aandacht aan Hem te geven.
Hartelijke groeten,
Ds. Menkveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *