Nieuws 20-10-2019

Diensten 20 oktober:

  • Belt-Schutsloot 09.30 uur – Voorganger: ds. J. Mulderij, Zwolle
  • Wanneperveen 11.00 uur – Voorganger: ds. J. Mulderij, Zwolle                              In beide diensten is er een extra collecte voor kerk en onderhoud.

 

Diensten 27 oktober:

  • Belt-Schutsloot 09.30 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld – doopdienst
  • Wanneperveen 11.00 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld – ouderendienst       In beide diensten is er een extra collecte voor het Nederlands Bijbelgenootschap

 

Oppas W’veen en BS: Zie www.pknwanneperveenbeltschutsloot.nl, onder: rooster.

 

Rooster bloemendienst W’veen:

  • 20/10 – Mw. H. Westerbeek-Smit en fam. J. Bosman
  • 27/10 – Fam. H. Slot, Veneweg, en fam. B. van den Berg

 

Bloemen:

De bloemen van zondag 13 oktober gingen in BS ter bemoediging naar de heer R. Schoenmaker.

De bloemen zijn in W’veen met hartelijke felicitaties gebracht bij mw. B. Dam-de Groot voor haar verjaardag en naar fam. Van der Heide in verband met de geboorte van hun dochter.

 

Verantwoording:

Door diaken G. Mondria is onlangs € 30 ontvangen voor de diakonie.

De collecte in de jeugddienst te BS voor de jeugddienstcommissie heeft € 106,75 opgebracht en de collecte voor kindertehuizen in Polen waar een groep jongeren van de kerk in Zwartsluis naar toe gaat € 193,30.

 

Heilige doop:

Op zondag 27 oktober a.s. zal Filou Janniek Elin gedoopt worden. Filou is de dochter van Bert-Jan en Gernanda Netjes.

 

Uit de gemeente:
Vorige week woensdag werd de heer L. de Goede opgenomen in Zwolle. Gelukkig gaat het weer beter met hem in het ziekenhuis en we verwachten hem weer spoedig thuis. We wensen hem van harte Gods zegen. Ook de mensen die thuis zijn voor herstel, of te kampen hebben met een zwakke gezondheid of chronische ziekte wensen we van harte Gods onmisbare zegen.

Bezoekwerk van Heleen Schotanus:
Deze week zal ik onze stagiaire adressen geven van mensen uit onze gemeente. Ik wens u samen met haar goede ontmoetingen en gesprekken waarin geloof mag worden besproken en mag groeien.

Vanuit de Pastorie:
Ik verbaas me er vaak over hoeveel bureauwerk ik als dominee heb. Pogingen om dat te beperken hebben tot nu toe weinig succes gehad. Sommige dingen moet ik gewoon doen, voorbereiden, lezen, schrijven, reageren, opzoeken, etc etc. Het is zeker niet mijn lievelingswerk maar het hoort erbij. In de zomer, als in de kerk alles wat rustiger is en mijn buro toch vol ligt, laat ik dat nog wel eens liggen. En dan is het een hele klus voor ik het blad van mijn bureau weer kan zien. Inmiddels is dat wel het geval en de komende tijd zal ik proberen alles weer netjes bij te houden en ook het bezoekwerk weer helemaal op te pakken. Bijv. de 80+ jarigen van deze zomer die ik nog niet bezocht heb. Gelukkig helpt Heleen een handje mee. Dus ik wil u vragen om een bezoek van haar te zien als een bezoek van de ds. Uiteraard mag u altijd een beroep op mij doen als u dat graag wilt. In ieder geval zullen we elkaar nu het winterwerk weer begonnen is weer vaker gaan ontmoeten.
Hartelijke groeten,
Ds. Menkveld
.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *