Nieuws 27-10-2019

Diensten 27 oktober:

  • Belt-Schutsloot 09.30 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld – doopdienst
  • Wanneperveen 11.00 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld – ouderendienst      In beide diensten is er een extra collecte voor het Nederlands Bijbelgenootschap

 

Diensten 3 november:

  • Belt-Schutsloot 09.30 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld – Viering H.A. (staande)
  • Belt-Schutsloot 19.00 uur – Sing In.
  • Wanneperveen 10.30 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld – Viering H.A.

 

Oppas W’veen en BS: Zie www.pknwanneperveenbeltschutsloot.nl, onder: rooster.

 

Rooster bloemendienst W’veen:

  • 27/10 – Fam. H. Slot, Veneweg, en fam. B. van den Berg.
  • 03/11 – Bloemendienst.

 

Bloemen:

De bloemen uit de dienst van zondag 20 oktober gingen in BS naar de heer L. de Goede, hij mocht weer thuiskomen uit het ziekenhuis.

De bloemen in Wanneperveen gingen ter bemoediging naar mw. De Vries aan de Venewegen met hartelijke felicitaties naar mw. M van Vianen-Hoffman in de  Perelaar, zij is jarig  geweest.

 

Verantwoording:

De collecte voor het jeugdwerk in de jeugddienst van 13 oktober in W’veen heeft € 79,40 opgebracht.

De diaconiecollecte van zondag 20 oktober heeft in W’veen € 73,35 opgebracht.

 

Heilige doop:

Op zondag 27 oktober a.s. zal Filou Janniek Elin gedoopt worden. Filou is de dochter van Bert-Jan en Gernanda Netjes.

 

Jarigen november 2019:

Onderstaande Venigers hopen D.V. volgende maand hun verjaardag te vieren:

  • 14-11 dhr. A. van der Veen, 81 jaar
  • 23-11 mw. J. Hoffman-Lassche, 85 jaar
  • 26-11 mw. J. Bakker-Broekman, 88 jaar

Allen van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst.

 

Sam’s Kledingactie voor mensen in nood van 28 oktober tot en met 2 november:
De actie is dit jaar bestemd voor de mensen in Jemen. Er is een grote humanitaire crisis gaande. Er zijn gewapende conflicten, migratie, hongersnood en uitbraken van ziekte. U kunt kleding en schoeisel inleveren in gesloten plastic zakken op de volgende adressen: Fam. Knobbe, Belterweg 34, Fam. Dam, Veneweg 187 en bij Willy Mourik, Bovenboerseweg 39. Mogen wij ook dit jaar weer op u rekenen?
Willy Mourik, tel. 281570.

 

Mannenavonden Wanneperveen:

– Op vrijdag 25 oktober zijn alle mannen van Wanneperveen van harte welkom in de Klokkenstoel voor een (bijbel)quiz. We gaan ons in groepjes buigen over interessante en leerzame vragen. Uiteraard is er daarnaast voldoende ruimte voor koffie/thee, een drankje en het gezellig (bij)praten met elkaar. We beginnen om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur.

– De 2e mannenavond van dit seizoen is op vrijdag 22 november en dus niet op vrijdag 29 november. We gaan die 2e avond een (Christelijke) film kijken. Uiteraard zorgen we ook dan weer voor een natje en een droogje. Ook voor die avond geldt: inloop vanaf 19.15 uur. Om klokslag half 8 beginnen we met de film. Graag tot ziens.

Vriendelijke groet, Jacques en Klaas-Jan.

 

Oproep beamteam Wanneperveen:

De vastloop problemen met de beamer in Wanneperveen zijn opgelost. Ook hangt er inmiddels een nieuwe beamer omdat de oude het begeven had. Dit is natuurlijk een prachtig instapmoment voor gemeenteleden om toe te treden tot het beamteam. We komen eigenlijk nog twee mensen tekort. Wat bieden we je? Je maakt onderdeel uit van een goed op elkaar ingespeeld team en maakt gebruik van een perfect werkend programma. Het is niet moeilijk, je wordt vriendelijk en goed ingewerkt en begeleid en het is ook nog eens heel leuk om te doen. Het kost maar weinig tijd, pakweg een uurtje in de maand om de presentatie te maken. De verdere secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan uit een 2-tal vergaderingen per jaar, incl. koffie/thee en iets er bij. En een dankbare gemeente. Denk jij dat je hiervoor wel of niet geschikt bent? Wij weten zeker van wel!! Kom op, meld je aan.

Namens het beamteam, Jacques Zomer

 

Korenconcert 2 november 2019:

Op 2 november is er om 19.30 uur een korenconcert in de Johannes kerk in Sint-Jansklooster. Hieraan werken mee: kinderkoor Cantilena uit Staphorst, TOG uit Nijeveen, Sursum Corda uit Sint-Jansklooster, Blokzijl Vocaal en het organiserende koor Looft den Heere uit Belt-Schutsloot. U bent allen van harte welkom.

Jannie Klaver, secretaris Looft den Heere.

 

Uit de gemeente,
Mw. A. Stoter, is na twee opname’s in het ziekenhuis achter elkaar gelukkig weer thuis en aan de beterende hand. Mw..A. ter Horst onderging afgelopen week een operatie in het ziekenhuis en is ook thuis. Beide wensen we een voorspoedig herstel, sterkte bij het wachten op uitslagen en de zegen van God.
We leven mee met de familie van der Schee / Mensink. Het bericht van het vroegtijdig en tragisch overlijden van Beren, die een paar jaar geleden deel uit maakte van onze gemeente, heeft ons diep geraakt. We wensen met name Ellen en haar gezin, maar ook de verdere familie en vrienden heel veel sterkte om die zware periode door te komen. Dat ze ondanks de vragen die er ongetwijfeld zijn de hulp van God hierin mogen ervaren.

Belijdeniscatechisatie:
Gelukkig is er ook dit jaar weer een groep die zich wil voorbereiden op het doen van openbare belijdenis van het geloof. We komen bij elkaar op vrijdag om 18.30 uur. De eerst volgende keer is 25 oktober in de kerk in Belt Schutsloot, waar ook Venigers van harte welkom zijn. Dus, aarzel je nog, vroeg je je af of er wel een groep zou komen? Je kunt er nog bij, doe je mee?

Vanuit de Pastorie:
Dit jaar is er voor het derde jaar op een rij belijdeniscatechisatie. Dat zou gewoon moeten zijn in een gemeente, maar we weten dat dat niet vanzelf spreekt. Het bijzondere van deze drie groepen is niet alleen dat ze er zijn, maar ook dat het drie groepen zijn die voornamelijk ontstaan zijn uit de gewone catechisatie. Dat maakt het dubbel bijzonder. Het is een stukje herstel van het goede gewone gemeenteleven waarin jonge mensen, als kind gedoopt hun weg in de kerk vinden. Van oppas, zondagschool, nevendienst, kerkgang en catechisatie het weer gewoon vinden om belijdenis te doen. Ik ben hier heel dankbaar voor en wil ouders ook van harte aanmoedigen om hun kinderen op die weg te zetten. Wees zelf trouw in de kerkgang, neem je kinderen daarin mee, stuur ze naar catechisatie, dat is echt de moeite waard, voor henzelf, voor u als ouders, voor de gemeente, maar meest en vooral voor de Heer van de kerk, Jezus Christus.
Hartelijke groeten,
Ds. Menkveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *