Nieuws 17-11-2019

Diensten 17 november:

  • Belt-Schutsloot 09.30 uur – Voorganger: ds. H.J.H. Pap, St. Jansklooster
  • Wanneperveen 11.00 uur – Voorganger: ds. B. Hoogstede, Vlagtwedde – Jeugddienst

         In beide diensten is er een extra collecte voor de najaarszending.

 

Diensten 24 november – Eeuwigheidszondag:

  • Belt-Schutsloot 09.30 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld – koffie na de dienst.
  • Wanneperveen 11.00 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld.

         In beide diensten is er een extra collecte voor het pastoraat.

 

Oppas W’veen en BS: Zie www.pknwanneperveenbeltschutsloot.nl, onder: rooster.

 

Rooster bloemendienst W’veen:

  • 17/11 – Jeugddienstcommissie.
  • 24/11 – fam. B. Stummel, Bovenboerseweg, en fam. K.J. Rossing.

 

Bloemen:

  • De bloemen uit de dienst van zondag 10 november gingen in BS met hartelijke groeten naar de heer J. van de Belt.
  • De bloemen in Wanneperveen gingen naar mw. M. Lijkendijk-Smit i.v.m. haar verjaardag en er gingen bloemen als welkomsgroet naar Aart en Jorijn van Veen.

 

Verantwoording:

De dankdagcollecte bracht € 517,50 op.

 

Uitnodiging mannenavond Wanneperveen:

Vrijdag 22 november is er een mannenavond in de Klokkenstoel voor alle mannen uit Wanneperveen. Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur draaien we een interessante film. De film duurt tot ongeveer 21.30/21.45 uur. Uiteraard is er koffie/thee met iets er bij en zorgen we ook voor de drankjes en iets te knabbelen. Dit allemaal volledig gratis. Komen dus.

Jacques en Klaas-Jan

 

In Memoriam Henk Westenbrink:
Op dinsdag 5 november j.l. hebben we afscheid genomen van Hendrik Reinder Westenbrink, beter bekend als Henk, en hem de laatste eer bewezen. Henk, Jannie en de kinderen kregen zondag 27 oktober te horen dat Henk kanker had en dat de medici niets meer voor hem konden doen. Na een kort ziekbed overleed Henk donderdagmorgen 31 oktober in de leeftijd van 77 jaar. Henk werd geboren op 14 november 1941 in Meppel. Henk volgde na de basisschool de Technische School, afd. metaalbewerking. Hij ging werken bij de Kinderwagenfabriek Van Werven in Meppel. Ook werkte hij als onderhoudsmonteur bij de Coöperatieve Landbouwersbank en Handelsvereniging, te Meppel, het latere Agrifirm. Henk kreeg via vrienden kennis aan Janny Bloemhof met wie hij in 1966 in het huwelijk trad. Ze kregen twee kinderen Henk en André, samen met de partners en kleinkinderen groeide het gezin uit tot 11 leden. Henk was een liefhebber van muziek. Hij speelde bij diverse korpsen, waaronder Crescendo uit Wanneperveen en later bij SDG (Soli Deo Gloria – aan God alleen zij eer) uit St. Jansklooster. Henk was een gesloten man die nooit een woord teveel zei en weinig van z’n innerlijk bloot gaf. Hij was heel blij met de twee jongens die ze kregen. Vorige week hebben ze samen over het afscheid gesproken. Henk was duidelijk in de liederen die gespeeld moesten worden. Liederen die voor hem van grote betekenis waren, muzikaal maar ook geestelijk, bekende koralen zoals ‘Groot is uw trouw, o Heer.”  Hoewel hij alleen in de kerk kwam wanneer er gespeeld moest worden was Henk niet ongelovig, hij sprak er alleen niet over. Een echte binnenvetter. Janny zei van de week in ons gesprek “wanneer ik het geloof van Henk zou moeten typeren, dan was hij meer het type van het Leger des heils”. Hij was geen kerkmens. Als er wat was dan wist hij waar hij ermee naartoe moest en vouwde hij zijn handen. De laatste dagen heeft hij rust gevonden om te sterven en zei ‘het is goed’. Tijdens de afscheidsdienst hebben we stil gestaan bij het thema dat Henk zelf heeft aangegeven: “Groot is uw trouw, o Heer.” Woorden die we tegen komen in Psalm 86:5. Henk is na de dienst naar het Crematorium Reestborgh Meppel gebracht.
Ds. Jan Stap.

Vanuit de Pastorie:
Zingen maakt blij! Voor mij is deze uitspraak geen verrassing maar er is zelfs onderzoek dat aantoont dat zingen en muziek maken goed voor je is. Actief met stem en lijf meedoen met zang en muziek zorgt dat er endorfine vrijkomt in je lichaam. Dat is een neurotransmitter die zorgt voor een geluksgevoel en die ook nog eens pijn dempt. Deze wetenschappelijke wijsheid hebben trouwe leden van onze koren en muziekverengingen niet nodig. Zij kennen het uit de praktijk. Het is zelfs zo dat wanneer je als groep samen zingt of muziek maakt dat je onderling op elkaar afstemt (tekst en muziek) en dat blijkt weer een gunstig effect te hebben op het functioneren van hart en ademhaling. Dus, samen zingen in de kerk is niet alleen gezond voor het geestelijk leven en het gemeenteleven, maar ook voor onze lichamelijke gezondheid. Alweer een reden om geen kerkdienst over te slaan. Elke kerkdienst met muziek en samenzang, waaraan u actief meedoet, geeft u een gelukkiger en gezondere zondag. Dat is niet het doel, maar wel een mooie bijkomstigheid. Het laat bovendien zien dat wie het groot maken van de naam van God in praktijk brengt daarvan ook de vruchten plukt voor humeur en gezondheid.
Hartelijke groeten,
Ds. Menkveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *