Nieuws 15-12-2019

Diensten 15 december – 3e Advent:

 • Belt-Schutsloot 09.30 uur – Voorganger: dhr. J. Smit.
 • Wanneperveen 11.00 uur – Voorganger: dhr. J. Smit.                                            In beide diensten is de diaconiecollecte bestemd voor de Kerstattenties.

 

Diensten 22 december – 4e Advent:

 • Belt-Schutsloot 09.30 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld.
 • Wanneperveen 11.00 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld – kerstfeest KND.      In W’veen is er een extra collecte voor een doel van de KND.

 

Oppas W’veen en BS: Zie www.pknwanneperveenbeltschutsloot.nl, onder: rooster.

 

Rooster bloemendienst W’veen:

 • 15/12 – dhr. C. Heidema en fam. H. Heidema.
 • 22/12 – mw. A. van Holten en fam. J. Minnema.

 

Bloemen:

 • De bloemen uit de dienst van zondagmorgen 8 december in BS gingen met hartelijke groeten naar de heer Joop Stam.
 • In Wanneperveen gingen de bloemen ter bemoediging naar mw. G. van der Heide en met hartelijke felicitaties naar mw. J. Hoffman-Lassche, zij is jarig geweest.

 

Verantwoording:

 • In de maand november is door Marry Klaver 1x € 5 en 1x € 10 ontvangen voor de bloemendienst.
 • De opbrengst van de collecte van 8 december in BS voor de KND is € 191,05. Voor hetzelfde doel is door diaken H. van de Belt een gift ontvangen van € 10.
 • Via ouderling kerkrentmeester H. Heidema is € 5 ontvangen voor kerk en onderhoud.

 

Kerstproject kindernevendienst BS:

Eerste adventszondag zijn wij van start gegaan met het kinder kerstproject! Dit jaar is er een kerstproject gemaakt door de leiding zelf. In vijf delen gaan wij het kerstverhaal vertellen (de vier adventszondagen en eerste kerstdag). Iedere zondag in aanloop naar kerst staat er een element van het kerstverhaal centraal. Vandaag zijn wij begonnen met de Engel Gabriel, volgende week zondag staat de Herder & schaapjes centraal. Daarna de ster, gevolgd door het licht en eerste kerstdag het Koningskind. Tijdens de kindernevendienst vertellen wij een verhaal over het onderwerp van die week, zingen en leren wij een bijpassend lied en maken een werkje voor in de kerstboom! Iedere week leest één van de kinderen een gedicht voor wat past bij het thema en zullen wij het lied wat wij geleerd hebben afspelen en zingen tijdens de collecte. Naast dit alles oefenen wij het themalied ‘mijn kleine lichtje schijnt’, ter voorbereiding op het kinderkerst feest op tweede kerstdag. Met het thema ‘de ster klein teken van de geboorte van groot licht’. Hoe dat eruit komt te zien, dat is nog een verrassing! Maar wij kunnen alvast verklappen dat het een erg ‘schitterend’ lied wordt. Bij deze worden jullie alvast van harte uitgenodigd voor het kerstfeest op tweede kerstdag!

Zien wij jou bij de kindernevendienst en op het kerstfeest?

 

Overleden:

Op vrijdag 6 december overleed mw. G. Halfmouw-de Jonge in de leeftijd van 93 jaar in het Anker in Meppel waar ze de laatste 3 jaar woonde. Voorheen woonde ze op Belterweg 6.

De afscheidsdienst en begrafenis heeft plaatsgevonden op donderdag 12 december jl.

Wij wensen haar kinderen, kleinkinderen en allen die haar zullen missen veel sterkte en troost van onze hemelse Vader.

Vanuit de gemeente:
Dirk Klaver is weer thuis uit het ziekenhuis. Gelukkig gaat het beter met hem. Jeanet Rook is weer in Zonnekamp. De operatie aan het enkel was niet voldoende. Ze zal opnieuw worden geopereerd in januari. Hoelang ze nog in Zonnekamp blijft is nog niet duidelijk. Richard Jordens werd weer opgenomen in verband met en gaatje in zijn darm. Allen wensen wij zegen op de behandeling en de vrede van God in het hart.

Vanuit de Pastorie:
Het Sint Nicolaasfeest is wat mij betreft een vreemde eend in de adventstijd. Waar advent ons uitnodigt onze harten op de hemel te richten waarvandaan wij Jezus verwachten, wekt de Sint hele andere verwachtingen en trekt de harten juist naar de aarde. Sint heeft intussen concurrentie gekregen van Black Friday. Heel passend dat deze dag ‘zwart’ genoemd wordt. Waar het soms in het publieke leven lijkt of we met zijn allen aan het nadenken zijn over verantwoord omgaan met de natuur (Schepping) maakt BF, samen met de sint en kerst aankopen duidelijk dat het consumeren nog lang niet op zijn retour is en het consuminderen niet ingeburgerd. Dat zeg ik niet omdat ik denk dat het gepraat over milieu, klimaat en duurzaamheid het nieuwe evangelie is. Hoe schadelijk hebberigheid, overdaad en koopziekte ook is voor de planeet en haar bewoners, nog schadelijker is zij voor de ziel die God zoekt en erdoor wordt afgeleid, geen rust en energie meer vindt voor het zoeken van God door Zijn Woord te lezen, te bidden en in deze dagen advent te vieren naar haar bedoeling. Uitzien en verwachten dat Jezus die gekomen is weerkomen zal!
Hartelijke groeten,
Ds. Menkveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *