Nieuws 23-02-2020

Diensten 23 februari 2020:

  • Belt-Schutsloot 11.00 uur – Voorganger: prop. D. Maasen van den Brink, Kampen.
  • Wanneperveen 09.30 uur – Voorganger: ds. J. Stap, Kolderveen

 

Diensten 1 maart 2020:

  • Belt-Schutsloot 11.00 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld
  • Wanneperveen 09.30 uur – Voorganger: ds. W.J. Menkveld                                  In beide diensten is er een extra collecte voor de energiekosten.

 

Oppas W’veen en BS:

Zie www.pknwanneperveenbeltschutsloot.nl, onder: rooster.

 

Rooster bloemendienst W’veen:

  • 23-2 fam. S. Smit en fam. H. Veninga
  • 01-3 fam. J. Zomer en mw. A. de Vries-Stoter

 

Bloemen BS:

  • De bloemen uit de jeugddienst van zondag 16 februari werden bestemd voor Tessa Fijn, in verband met een ziekenhuisopname, en voor mw. G. Klaver-de Jonge. Zij vierde haar verjaardag.
  • In Wanneperveen werden de bloemen gebracht naar mw. R. Rodermond-Doornbos, zij was jarig, en ter bemoediging naar Margriet Slot.

 

Verantwoording:

  • De collecte voor de energiekosten van vorige week in BS heeft € 75,05 opgebracht.
  • Vorige week is een gift ontvangen via Jeanine Heutink van € 5 voor kindernevendienst en € 10 voor de bloemenpot.

 

Verkiezingen:

Belt-Schutsloot

Vanuit de gemeente zijn voorgedragen en door de kerkenraad verkozen:

– in de vacature ouderling kerkrentmeester: Jacob van de Belt.

– in de vacatures ouderling: Beanca Stam en Klaas Korthoef.

Komende zondag horen wij of zij het ambt kunnen aanvaarden.

Wanneperveen

De heer H. de Grooth heeft de kerkenraad laten weten het ambt van ouderling kerkrentmeester niet te aanvaarden.

De kerkenraad vraagt u daarom dringend weer aanbevelingen in te dienen van doop- of belijdende leden die naar uw mening voor verkiezing in het ambt van ouderling kerkrentmeester in aanmerking komen.

Een aanbeveling mag worden gedaan door doop- en belijdende leden van 16 jaar en ouder, schriftelijk, voorzien van naam en handtekening.

U kunt aanbevelingen indienen t/m dinsdag 25 februari a.s.

 

Vanuit de gemeente:
Vorige week dinsdag werd Margriet Slot geopereerd in Zwolle. Gelukkig verliep de operatie goed en mocht zij een dag later weer terug naar huis. Zo’n ingreep is spannend en het wachten op de uitslagen naderhand ook. Gelukkig mogen we onszelf en onze gezondheid in de handen leggen van onze Hemelse Vader en zien we met vertrouwen de toekomst tegemoet.

Vanuit de Pastorie:
Twee weken geleden reed ik een stukje in de auto van een kennis. Mij viel meteen op dat de koppeling moeilijk te bedienen was waardoor ook het schakelen niet altijd vlekkeloos verliep. Hoog tijd voor actie, waarschijnlijk een nieuwe koppeling. Toen ik mijn waarneming vertelde bij het terugbrengen van de auto werd dat wel herkend maar er was nog geen actie op gezet. Blijkbaar wen je er aan als iets langzamerhand steeds minder goed gaat functioneren. Je past je een beetje aan, je accepteert wat extra ongemak. Dat lijkt gemakkelijker dan het probleem aanpakken bij de oorzaak. Dat doen mensen niet alleen met auto’s of andere spullen maar soms met gezondheid of met andere problemen. Langzaam groeien soms de klachten of het ongemak en in plaats van adequaat ingrijpen schuiven we het probleem vooruit en proberen door te gaan zolang het gaat. Dat zorgt er vaak voor dat de uiteindelijke schade of kosten veel hoger zijn dan nodig was geweest. Dat lijkt wel op wat we bedoelen met ‘een doekje voor het bloeden’ of ‘ergens doekjes om winden’. Beide uitspraken laten iets zien van een ‘lapmiddel’ dat geen oplossing is. Dat zouden we niet moeten doen. Bij een auto niet, maar zeker niet bij onze gezondheid, persoonlijke of geloofsproblemen. Die zijn te belangrijk om er ‘doekjes om te winden’. Die vragen om een eerlijke beoordeling en een gezonde aanpak.
Dus, als je merkt dat iets niet meer zo goed gaat als zou kunnen, blijf er dan niet mee door sukkelen, maar doe er wat aan en vraag waar nodig hulp.
Hartelijke groeten,
Ds. Menkveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *