Nieuws 12-04-2020

Pasen:

Omdat Hij leeft, ben ik niet bang voor morgen.

Omdat Hij leeft, mijn angst is weg,

omdat ik weet: Hij heeft de toekomst

en het leven is het leven waard, omdat Hij leeft.

 

TV diensten komende tijd:

10-4 19.30 uur – Goede vrijdag

12-4 09.30 uur – 1e Paasdag

19-4 09.30 uur

26-4 09.30 uur

http://www.pknwanneperveenbeltschutsloot.nl/kerk-tv/

 

Ging het de 1e keer nog niet helemaal vlekkeloos met de TV dienst, afgelopen zondag ging het helemaal goed. We zijn blij met de techniek en de mensen die dit mogelijk maken.                                                                                                                          Aan u als gemeente wordt gevraagd om onderwerpen of personen aan te dragen voor voorbede. Dit kunt u rechtstreeks mailen naar ds. Menkveld (jmenkveld@solcon.nl) of doorgeven aan uw wijkouderling. Contactgegevens vindt u op de website van de kerk. Laten we blijven omzien naar elkaar en de helpende hand toesteken waar nodig. Vergeet u ook de collectes niet? De bankrekeningnummers van kerk en diaconie vindt u op de website of op de Leef Mee en Nieuwsbrief.

De kerkenraad.

 Een kaartje i.p.v. bloemen:

De afgelopen tijd is er een kaartje verstuurd naar Mw. J Klaver-van de Belt voor haar 90ste verjaardag en naar:

 • Dhr. K. Huisman
 • Dhr. B. Stam.
 • Dhr. T van der Sommen.
 • Fam. S. Lok, De Steenakkers
 • Fam. Ruiter
 • Fam. D. Weys, Noorderweg
 • Fam. Krikke
 • Mw. G. Stam-Groen
 • Mw. G. Klaver-de Jonge
 • Mw. W. de Jonge-Klaver
 • De heren L. en W. de Goede
 • Fam. G. Stam, Zonnewiede
 • Dhr. R. Schoenmaker, De Schans
 • Dhr. H. Mendel, Bovenboerseweg
 • Fam. Bart en Lisa Stummel
 • Fam. v/d Veen , zr. Kortplantsoen
 • Mw. R. v/d Veen, Veneweg
 • Mw. A. van Holten, Veneweg
 • Fam. G. Rook
 • Fam. H. Korthoef
 • Fam. H. Klaver, belterweg 9
 • Mw. S. Halfmouw-Stam
 • Mw. G. Knobbe-Aarten

Allen ter bemoediging en als groet van de gemeente.

 

Geboren:

Zondag 5 april is geboren Olivia Cornelia Nathalie, dochter van Winde en Jeroen Jager en zusje van Liselotte. Haar roepnaam is Olivia. Wij feliciteren de fam. Jager van harte met hun 2e dochter.

 

Gezamenlijk Zondagsblad:

De komende tijd komt het GZ niet meer elke week. Dit GZ is voor 3 weken en tot 13 september verschijnt er alleen voor zondag 3 mei, 31 mei, 28 juni en 23 augustus een GZ. De makers van het GZ gaan wel tussendoor een digitale “GZ-Post” maken met kort nieuws. Hieronder staat hoe u zich hier voor kunt aanmelden.

GZ-POST: speciaal voor u:

De makers van het Gezamenlijk Zondagsblad presenteren: GZ-POST. Een soort ansichtkaart in uw digitale brievenbus! Op deze ansichtkaart staat iets bemoedigends, inspirerends en informerends. Bent u al nieuwsgierig? Meld u zich dan snel aan! Als u uw mailadres achterlaat op https://gezamenlijkzondagsblad.nl/gz-post/ ontvangt u GZ-POST gratis. U kunt ten allen tijden weer opzeggen. Ook als u geen abonnement hebt op het papieren GZ kunt u zich hier voor inschrijven.

 

Vanuit de gemeente:
Jannes Wink is ernstig ziek. Laten we hem, Grietje en hun gezin dragen in onze gebeden, voor een keer in het ziekteproces, en dat zij de troost en nabijheid van de Hemelse Vader mogen ervaren.
Wilt u ook bidden voor mw. Vos-Knol. Na haar ziekenhuisopname mocht zij terugkeren naar haar woning maar het is in haar omstandigheden bijzonder verdrietig dat er niemand bij haar kan komen omdat zijzelf heel weinig mogelijkheid heeft om contact te leggen. Ook voor anderen, met name ouderen is het alleen zijn niet altijd gemakkelijk. De gewone bezoekjes van kinderen, kleinkinderen en kennissen betekent veel voor mensen, en met name voor wie alleen woont is het ontbreken daarvan vaak zwaar. Verder zijn alle zieken van wie ik de afgelopen weken heb gehoord weer aan de beterende hand. Daar mogen we ook heel dankbaar voor zijn.

Kerk TV:
Vorige week zondag hadden we onze eerste uitzending van Kerk TV. Niet alles ging perfect, maar we hebben een goede stap gemaakt. Veel mensen spraken hun waardering uit voor dit initiatief. We zullen dit blijven volhouden zolang het kan en werken aan verbetering. Elke zondagmorgen om 9.30 is er een uitzending. Ongeveer een kwartier van te voren wordt het kanaal open gezet en kunt u inschakelen via de Kerk TV knop in het hoofdmenu van de website van onze gemeente.

Kerk TV op Goede Vrijdag:
Op Goede Vrijdag zal er een uitzending zijn die begin op 19.30. Dan zal het lijdensevangelie gelezen worden zoals we gewend zijn in de Goede Vrijdag dienst. De Witte Donderdagdienst met Heilig Avondmaal laten we nu voorbij gaan. Het leek ons beter om in deze situatie een keus te maken en niet beide te doen. Het vieren van het HA via een internetverbinding is wel mogelijk maar dat brengt ook weer een nieuwe uitdaging met zich mee, die we op dit moment liever nog even uitstellen.

Thuis meevieren:
We hopen natuurlijk dat u op zondagmorgen zoveel als mogelijk samen de dienst meebeleeft. Daarvan zien wij in de kerk niets. Daarom de vraag, voor wie dat wil natuurlijk, om een foto te sturen zodat wij ook zien hoe het thuis is. We kunnen die foto’s dan later een keer na de uitzending in beeld brengen zodat we ook op die manier met elkaar meeleven en beleven.

Heeft iedereen Kerktelefoon of internet?
Voor sommige mensen is het nog lastig om de computer goed af te stellen voor de uitzending en er wellicht ook gemeenteleden die geen kerktelefoon of internet hebben. Wilt u ook op die manier met elkaar meeleven en op elkaar letten, hulp vragen en geven als dat nodig is.

Extra uitzending voor kinderen:
We werken eraan dat er onder de Kerk TV knop ook een keus komt voor extra filmpjes met Bijbelverhalen voor kinderen. Houd de site in de gaten. Als het zover is zullen de filmpjes regelmatig worden vervangen zodat er steeds iets nieuws te zien is.

Bijbellezen met een appgroep:
Er is in mijn werk heel veel veranderd in deze weken. Ik herken het bijna niet terug. Eén van de dingen die hetzelfde is gebleven is het Bijbellezen met de Appgroep van de belijdeniscatechisanten. We lezen elke dag hetzelfde hoofdstuk uit een Bijbelboek en we sturen elkaar dan een Appje over wat opvalt, mooi is, of moeilijk. We begonnen met Romeinen, daarna Lukas, Deuteronomium en nu zijn we begonnen met Handelingen. Dit is een hele mooie manier om Bijbellezen interessant te maken en elkaar te helpen om vol te houden. Bovendien leer je best veel van elkaars reacties. Ik wil dat juist voor deze tijd ook meer mensen aanraden. Je hebt er alleen een bijbel en telefoon voor nodig en je kunt het ook doen met mensen die helemaal aan huis gebonden zijn. Vraag een paar mensen  (niet te veel) om mee te doen kies samen een Bijbelboek en begin. Moedig elkaar aan door trouw te reageren, al is het maar met een duimpje om te laten weten dat je nog mee doet. Je zult zien hoeveel je hiervan leert. En daar krijg ik natuurlijk graag reacties van. En mocht je tegen vragen aanlopen dan krijg ik die ook graag en zal proberen een antwoord te geven.

Vanuit de Pastorie:
Een vreemde tijd, dat is het en dat merken we allemaal wel op één of andere manier. Een bezorgde tijd ook. Veel mensen maken zich zorgen. Voel ik iets, heb ik iets, ben ik nog wel gezond? Gaat het met mijn familie en mijn vrienden nog goed? Hoe lang gaat dit nog duren en hoe groot gaat het worden? En zeker de bange onzekerheid van de mensen die echt ziek zijn en hun familie. Zal het overgaan, wordt ik weer beter? Veel vragen waarop geen antwoord is en waar goedkope antwoorden al helemaal geen goed doen.
Het is zoals het is, we zullen hier samen doorheen gaan. Hoe dan ook. Bijbel en geloof helpen wel, God helpt wel, maar Hij bewaart ons niet overal voor. Met de woorden van Psalm 23: 4 Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want U bent bij mij,
uw stok en uw staf, zij geven mij moed.  Het kan inderdaad zijn dat we door een donker dal gaan, maar we gaan niet alleen. Laten we het de Psalm nazeggen; Wij vrezen geen gevaar want U bent bij ons! Grote woorden, zeker, soms voelen ze zelfs te groot, maar ook belangrijke woorden die nieuwe moed geven. Daar mogen en kunnen we het mee doen. Die mogen we elkaar ook voorhouden en dat doe ik bij deze dan ook van harte.
Hartelijke groeten,
Ds. Menkveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *