Nieuws 12-06-2022

Diensten 12 juni:

Belt-Schutsloot – 09.30 uur – Voorganger: prop. J. de Wind, Zeewolde

Wanneperveen – 09.30 uur – Voorganger: dhr. K. de Lange, Marknesse

 • 1e collecte: Roosevelthuis
 • 2e collecte: Kerk en onderhoud

 

Diensten 19 juni:

Belt-Schutsloot – 09.30 uur – Jeugddienst – Voorganger: dhr. Maarten van Eck en m.m.v. D-Vote uit Zwolle

 • 1e collecte: Jeugdwerk
 • 2e collecte: Kerk en onderhoud
 • 3e collecte: Onderhoud orgels

Wanneperveen – 09.30 uur – Voorganger: ds. D. Wams, Ter Apelkanaal

 • 1e collecte: Diaconie
 • 2e collecte: Kerk en onderhoud
 • 3e collecte: Onderhoud orgels

 

Diensten 26 juni:

Belt-Schutsloot – 09.30 uur – Voorganger: ds. A. van Waard-Pieterse – viering H.A.

 • 1e collecte: Diaconie
 • 2e collecte: Kerk en onderhoud
 • 3e collecte: Avondmaalscollecte

Belt-Schutsloot – 19.00 uur – Sing In

Wanneperveen – 09.30 uur – Voorganger: mw. H. Kramer-de Jong, Emmeloord

 • 1e collecte: Binnenlands diaconaat
 • 2e collecte: Kerk en onderhoud

 

Bloemen:

Het bloemstuk uit de dienst in BS op Hemelvaartsdag is gegaan naar mw. H. Jongman-Schoemaker i.v.m. een ziekenhuisopname. De bos bloemen uit de dienst van zondag 29 mei ging in BS naar de heer M. Huisman.

In Wanneperveen gingen 29 mei de bloemen naar mw. A. Huisman- Bijl, zij is jarig geweest, en naar de heer K. Spijkervet, in verband met een ziekenhuisopname.

 

Verantwoording:

In de maand mei is door Herma Bruintjes 1x € 5 en 1 x € 10 ontvangen voor de bloemendienst.

 

In Memoriam: Rensje Vos Knol

Op 1 december 1928 werd Rensje Knol geboren aan de Veneweg 101 te Wanneperveen. Zij was de oudste zus van Egbert en Tijsje. Toen haar vader op 51 jarige leeftijd overleed, moest ze flink meewerken op de boerderij. Intussen zorgde zij goed voor haar 12 jaar jongere zus Tijsje. Na de lagere school ging ze werken bij slagerij ter Brugge in Meppel. Op 26 jarige leeftijd trouwde ze met Hermannus Vos op 25 maart 1955. Een ruim jaar woonden ze in bij Rensjes moeder op de Veneweg. Daar werd Herman geboren. Daarna kochten ze een huis aan de Lozedijk nr. 5. Zeven jaar later werd Annie geboren. Met hun  gezin mochten ze daar goede jaren beleven. Herman en Annie groeiden voorspoedig op en Herman trouwde met Roelie en Annie trouwde met Klaas. Daarna groeide de familie gestaag met klein en achterkleinkinderen. Op 61-jarige leeftijd ging Herman in de VUT. Een mooie tijd brak aan. In 2005 was het feest in verband met het 50 jarig huwelijk. Zolang haar gezondheid dat toeliet ging Rensje op de fiets naar de kerk. Hermans gezondheid werd minder en dat was soms best moeilijk. Uiteindelijk ging het niet meer aan de Lozedijk en werd de verhuizing naar Reestoord noodzakelijk. Al binnen een jaar kwam Herman te overlijden. Dat was een moeilijke periode. Gelukkig was er veel steun en bezoek. De gezondheid werd minder. In 2018 brak Rensje haar heup. Daar kwam ze boven verwachting goed doorheen. In 2019 werd ze weer ziek, ook nu was het spannend maar toch kwam er herstel. Helaas gooide corona roet in het eten bij de revalidatie. Corona gooide meer roet in het eten. Het contact moest van achter glas en dat begreep Rensje niet goed. Mentaal was het een zware tijd. De laatste tijd werd het hard minder en ging het praten niet meer. Zaterdag 21 mei kwam het afscheid. Woensdag 25 mei werd Rensje in Wanneperveen begraven na een afscheidsdienst in de kerk. We stonden stil bij Psalm 84. Mus en zwaluw vinden in het huis van God een plek voor hun nest. Maar dat is een tijdelijk nest. Net als de menselijke woningen tijdelijk zijn. We zijn op weg om in Sion voor God te verschijnen. Daar mogen wij dankzij de Here Jezus een blijvende, een eeuwige woning vinden. Dat mag de achterblijvende kinderen, klein en achterkleinkinderen troosten en richting geven.

Ds. Menkveld.

 

Wisseling van de wacht:

Dit was de laatste keer dat ik de kopij voor het GZ heb verzorgd. Vanaf het volgende GZ zal de nieuwe scriba Jeanette van de Belt dit verzorgen. Bij het verschijnen van dit GZ zal zij alle scriba werkzaamheden van mij hebben overgenomen. Ik mag u nog een laatste keer namens de kerkenraad groeten en u Gods zegen wensen.

Met een vriendelijke groet, Roelie Lok.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.